пʼятницю, 25 травня 2012 р.

Родина Тимошенко просить не присилати більше лікарів

Рідні Юлії Тимошенко звернулись до Євросоюзу з проханням змінити план медичного моніторингу, вважаючи його шкідливим.
«Її діагноз встановлено, її наглядає незалежний лікар».
Президент Європарламенту Мартін Шульц під час переговорів з прем'ром Азаровим отримав згоду на пропозицію «надіслати міжнародну групу лікарів» - вірогідніше за все Червогого Хреста – щоби пересвідчитись, що лікування спини відбувається належним чином.
Пізніше польському депутату ЄП Яцеку Протасевичу було доручено організацію.
Донька Тимошенко, Євгенія, 24-го травня повідомила EUobserver з Києва, що її мати не хоче додаткової допомоги, оскільки  це призведе до «ускладнень».
«Її діагноз встановлено, її наглядає незалежний лікар [з інституту Шаріте]… це може призвести до ускладнень та дезінформації з боку влади України. Це може надати їм [владі] можливості для фальсифікації інформації та заплутування людей» сказала вона. «Ми знаходимось у стані медіа війни з системою»
Євгенія запропонувала Шульцу у вівторок під у Страсбурзі направити обраних парламентом лікарів до Юрія Луценка та Валерія Іванющенка.
Ці два колишніх міністра уряду Тимошенко також ув'язнені, причому, за словами Євгенії, Луценко хворий на гепатит і «може померти».
Останній раз вона бачила матір у п'ятницю [18.05.12] у лікарні, перетвореній на тюрму. Вона сказала, що мати «дуже слабка» після нещодавнього голодування, «лежить і відчуває сильний біль», хоча їй «трохи краще».
Головним є перевести її [Ю.Тимошенко] до нормальної лікарні, оскільки вона знаходиться «під психологічним тиском» - відеозапис ліжка ведеться трьома камерами, охорона складається виключно із чоловіків, влада постійно втручається у справи лікаря.
Євгенія висловила подяку Шульцу за його ініціативу, хоча і відхилила її.
Вона назвала «дуже важливою» другу частину плану – надіслати міжнародно визнаного фахівця для спостереження за касаційним судом. Суд був відкладений до 26 червня.  Однак якщо її мати не буде виправдана у справі про перевищення службових повноважень до 13 серпня, вона не буде зареєстрована як кандидат на парламентських виборах, що дасть підстави міжнародним спостерігачам вважати вибори не демократичними.
Стосовно бойкоту Євро 2012 Євгенія сказала, що політики Євросоюзу можуть задовольнятися грою як приватні особи, але не приїздити з офіційними візитами. Вона вважає, що звичайні українці будуть використовувати подію для протестів якщо «політичних в'язнів» не звільнять до її початку.

Tymoshenko family lukewarm on EU parliament doctors
http://euobserver.com/24/116374
Andrew Rettman

Немає коментарів:

Дописати коментар