суботу, 31 березня 2012 р.

Як завжди-15

У пацанів виникла нова геніальна ідея. Зберігати в Україні світовий резерв зерна - під егідою ООН, канєшна, хтось же бабло должен відстьобувать.
До лампочки, що в Україні не вистачає елеваторів для зберігання власного урожаю. Дарма, що ООН не розуміє, про що взагалі йдеться, бо як треба - купує продовольство на гуманітарні цілі за потреби, де дешевше..
Але у нас є Хорошковський - всесвітньовідомий званець зберігання опозиционерів у тюрмах - і йому нема чим зайнятись. Він упорається! Тіко бабло давай!
...
Десь на початку 90-х, коли багато хто з наших урядовців ходив по ринках у шкірянках і штанях "адідас", прокотилась Україною новина. Представництво ООН привезло з Америки нову машину - величезного американського джипа, ще й білого кольору. Це зараз таких машин у Києві багато, правда чорних, а тоді місто зупинялось, щоб подивиться на подібне чудо.
Автомобіль вкрали просто під МРЕВ. Водій був відсутній півгодини - з поваги до ООН документи на реєстрацію приймали дуже швидко.
Машину, здається так і не знайшли.
Але думаю, керівництву ООН директор автопарку (не знаю, яку це має назву в ООН), про це доповів.


Як завжди-14

Моїм сусідом у гуртожитку на першому курсі був хлопець за Гадяча. Сама його колоритна постать гідна роману, але навряд чи я його напишу...
Чи його мати, чи батько, чи дядько, а може всі разом, працювали на відому нинька Гадяцькому сирзаводі.
І от у вересні, коли закінчились мамині наїдки - ковбаси, котлети, паштети, - яке було свято дегустації зразків кулінарного мистецтва з берегів Південного Бугу, Псла і Тетерева! -  та видані батьками гроші - а до першої стипендії лишалось кілька днів - дійшла черга до гадяцького сиру.
Сиру було... багато - але й нас було чимало.
Кінчилась вечеря негарно - пошуками активованого вугілля, сухарів, та інших засобів порятунку шлунку...
Потім він розказав, що з гадяцьким сиром таке трапляється.
...
Читаючи про перевірку москалями гадяцького сирзаводу, за усієї політизованості теми, не можу здихатись думки - традицій виробництва, яким більше тридцяти років, не здолаєш.



пʼятницю, 30 березня 2012 р.

Міністр Присяжнюк хоче зобов’язати українців гнати самогон

Ці люди дійсно дуже люблять перерізати стрічки. Але навіть за можливості робити це по п`ять разів — як на “мосту Кирпи” - стрічок на всіх не вистачає.

За браку достатньої кількості новобудов вони просто кидають нам яскраві гасла.

Днями на сайті уряду побачив новину про “паливо майбутнього” на Житомирщині.

Як завжди-13

Глава держави, окрім того, закликав Організацію ветеранів України долучитися до роботи над концепцією святкування 70-річного ювілею Перемоги, розробка якої розпочнеться найближчим часом.

Найбільшу десантну операцію "Оверлорд" планували і готували з березня 1943 по червень 1944.
Одну з найбільших наступальних операцій Червоної Армії "Багратіон" планували і готували з квітня по червень 1944.
Операцію "Буря в пустелі" планували і готували з серпня 1990 до січня 1991.

ЩО ВОНИ ГОТУЮТЬ НА ТРАВЕНЬ 2015???

четвер, 29 березня 2012 р.

Одноразовую пластиковую упаковку могут запретить уже летом

Европейская комиссия, по-видимому, запретит использование одноразовой упаковки из пластиков. Соответствующее решение ожидается в апреле.
Об этом сообщает сайт European Plastic News, ссылаясь на неназванный источник в Еврокомиссии.  
Еврокомиссия после трехмесячных консультаций отказалась от идеи полностью запретить использование пластиковой упаковки, поскольку в отрасли занято около 20 тысяч человек на более чем 300 предприятиях.

Предысторию можно посмотреть здесь. 

понеділок, 26 березня 2012 р.

Яйцемневбитий авторитет

В Астані відбулася зустріч Президента України з Прем'єр-міністром Казахстану
Сторони обговорили актуальні питання двосторонньої співпраці, підкреслили необхідність підтримки та розвитку досягнутої динаміки політичного діалогу між нашими країнами.
Повідомляє сайт нашого соціально ініціативного президента.

З президентами зазвичай зустрічаються президенти…
Так, Меркель, Камерон – прем'єр міністри, але порівняйте Німеччину з Казахстаном – і конституційний устрій, і економічну могутність.
А лєпший корєш Нурсултан не відірвав дупу від трона для зустрічі з  Віть Хвєдоровічем…
Воно хоч зрозуміло?



Янукович, готуй вазелин!

Доповідачі Ради Європи, що моніторять Україну, а саме Майліс Репс (Mailis Reps) з Естонії та Марієтта де Порбейкс-Лундін (Marietta de Pourbaix-Lundin) Швеція 27-29 березня відвідають Київ для контролю виконання січневої резолюції стосовно функціонування демократичних установ в Україні.
Планується зустріч з Януковичем, Литвиним, Грищенком, Лавриновичем, Пшонкою та – чомусь з Кравчуком.
Отож, прохвесіонали матимуть змогу розповісти, як у нас будуються готелі, росте ВВП і валить дим попереду паровозів.
Репс і Порбейкс-Лундін також зустрінуться адвокатами наших політв'язнів, представниками громадських організацій та послами в Україні.

С уважением,

Виктор Мишковский
Компания "Полигон"
Тел: +380 (44) 451 52 41
Факс: +380 (44) 408 34 64
www.polygon-ltd.com

неділю, 25 березня 2012 р.

Назад у майбутнє!

Сайт нашого кабміну продовжує вражати креативністю. Ось чергова радісна новина - "На Житомирщині переходять на паливний матеріал майбутнього".
Невже житомиряни запустили керовану термоядерну реакцію?
Або побудували сонячну електростанцію, що працює навіть від місячного світла?
Або відремонтували гідроелоктростанцію?
Ні, почали спалювати тирсу. Вона горіла тисочяліття у багаттях наших предків. Років тридцять тому совецький журналіст у Японії здивовано розповідав, що місцеві тирсу збирають, і спалюють для обігріву помешкань - невеликих.
Але так, щоб паливо майбутнього...Якесь сумне майбутнє вимальовується


пʼятницю, 23 березня 2012 р.

четвер, 22 березня 2012 р.

Як завжди-12 (додано доказ).

Микола Азаров: Вуглевидобувні компанії уже внесли заставні суми для участі у видобутку сланцевого газу
22.03.2012 | 13:35
 Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

Вуглевидобувні компанії уже внесли заставну вартість, необхідну для їх участі у тендері з видобутку сланцевого газу в Україні. Про це Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив під час зустрічі з Прем'єр-міністром Республіки Польща Дональдом Туском.
«Вуглевидобувні компанії вже внесли заставну вартість для того, щоб мати змогу брати участь у тендері, підтвердивши свою участь тим самим серйозність своїх намірів», - заявив Микола Азаров.
kmu.gov.ua

Ніхто не розкаже прем'єр-маркшейдеру, чим видобуток газу відрізняється від видобутку вугілля?
І бачив хтось оголошення про тендер?

P.S. Можливо, хтось з КМУ прочитав мій пост. Тепер усюди на офіційних сайтах "вуглеводневидобувні". Але один сайт забарився - додаю скриншот. 



четвер, 15 березня 2012 р.

Як завжди-11

23.10.2011 20:32
Прес-служба Президента України Віктора Януковича
Державний візит Президента України до Республіки Куба
....

вівторок, 13 березня 2012 р.

Дзвінкий ручай Владіка Каськіва

     Як повідомили “Наші гроші” слідом за “Вісником державних закупівель”, відомство Каськіва підписало контракт на розробку ТЕО нацпроекту “Якісна вода” за 436 тисяч євро з німецькою компанією «Eco-Holz Vertriebs GmbH».
Судячи з інформації на сайті, німецька компанія продає вироби з сибірської деревини і таблетки солі для систем пом'якшення води. Конкретні відомості стосовно досвіду розробки проектів з воочищення або водопостачання відсутні.

понеділок, 12 березня 2012 р.

Володар часу

Яйцемневбитий підписав що робити для втілення рехворм. Як і обіцяв 13 січня.
Дивлюсь на календар - довгенький в гаранта видався тиждень.

суботу, 10 березня 2012 р.

Скандал Тейшейри чи ляпсус Волошина?


Пан Тейшейра разом з послами країн Євросоюзу завітав до Федерації роботодавців, поспілкуватись про інвестиції та бізнес-клімат. Зараз серед олігархів і можновладців модно мати щось для душі: футбольний клуб, галерею, асоціацію «Друзів італійської опери». От Фірташ у федерації головує. Цікавий до речі сайт у ФРУ: відображена безкорислива, невтомна, плідна праця голови задля процвітання України. Малувато згадувань про мудре керівництво президента покращенням життя, але це легко виправити.

пʼятницю, 9 березня 2012 р.

Як завжди-10

Розмовляю з мамою телефоном. Вітання закінчились, переходимо до прози життя.
Вода у моєму рідному місті, де зливаються Південний Буг і Синюха, буде коштувати більше 12 гривень за куб. Дорожче, ніж на Луганщині.
Крім цих двох річок у місті є ще одна - вона час від часу тече по вулиці Готвальда. Тече вже років тридцять - я цей потік ще з шкільних років пам'ятаю. Її створив міський водоканал.
Зате минулого року відремонтували міський стадіон, навіть газон новий встелили. Кажуть, два мільойни гривень закопали.
Тепер не соромно зустрічати Євро 2012 і чемпіонат району.


середу, 7 березня 2012 р.

Рехворми перемогли!

Сьогодні наш яйцемневбитий президент відвідає засідання уряду.
Він оголосить про початок роздачі слонів лохторату. Слони будуть різнокольорові, будь якого розміру - у залежності від багатства фантазії отримувача.
Дешеві кредити, квартири від держави, великі пенсії, багато робочих місць, інвестиції, інновації і неміряно незнано чого.
Тому що рехворми успішно перемогли і починається щасливе життя!
До виборів.
Із святом нас, співгромадяни!

неділю, 4 березня 2012 р.

Умом Россию не понять-3

Осенью 2004, в разгар оранжевой революции, разговариваю по телефону с москвичом. Он - менеджер представительства швейцарско-американской фирмы :), мы их дистрибьютор в Украине. После рабочих вопросов следует дежурный - ну как мол обстановка.
- Нормально, - отвечаю, - работаем в свободном режиме, вот с утра был на Майдане, сейчас отогреюсь в конторе, вечером опять на Майдан.
С другой стороны провода долгая пауза, потом сдавленный возглас.
- Виктор!!! И ты тоже???
Как было ему объяснить, что чувствует человек, зарабатывающий на жизнь своим трудом, когда ему каждый день вдалбливают: твой голос ничего не решит, большинство за назначенног, сопротивление бесполезно?
Что чувствует человек, когда ему каждый день вдалбливают: мы все равно посчитаем как хотим, будешь рыпаться - затопчем?
Долго, и бесполезно.
- А как бы ты отнесся к тому, если бы президентом России назначили человека с двумя судимостями?
Ответ меня потряс.
- Ну президентом России, конечно нет...



пʼятницю, 2 березня 2012 р.

Чому інвестиції минають Україну? Бо у Каськіва нудне обличчя.

Слухаючи діячів і служок режиму Януковича важко второпати, що в Україні відбувається. То кризи немає і не буде, то їй готують рішучу відсіч — створять групу високого рівня. До речі, створили чи ні? Чи знов папєрєднікі та апазіція заважили? То гроші МВФ нам взагалі не потрібні, то нам Китай дасть. Правда яйцеголові з Всесвітнього Банку кажуть, що у самого Китаю проблем накопичилось. Але Каськіву на перший костиль назбирали, весною додадуть. Можливо.