пʼятницю, 9 січня 2015 р.

Українці проти Толстого і Чайковського.

Живе у місті Москва видатний економіст Євген Ясін. Доктором наук став ще у совєцькі часи. Запроваджував економічні реформи за Горбачова та Єльцина - успішно, зрозуміло.
Зараз дідусь має якусь синекуру від Путіна, і час від часу ходить на "Эхо Москвы" поговорити у мікрофон про що-небудь.

Оскільки економіка Росії розвивається відповідно до прес-конференцій Путіна, і коментарі фахівців їй не потрібні, пан Ясін у Святвечір вирішив розказати росіянам про "Различия и преимущество культур" (цікаво, що відмінностей багато, а перевага одна - яка саме невідомо, але не важко здогадатись, у якої саме культури). Думка економіста ширяла від Великої Британії до Аргентини, вражаючи вишуканою логікою. Ось, наприклад:

Россия не является страной-неудачником... провела определенные изменения и реформы, которые позволили существовать этим магазинам и богатой сети ресторанов, и самое главное, - не самое главное на самом деле, все имеет свою цену, но если вы едете в командировку в глубокую провинцию, вам необязательно брать с собой еду.

як там кажуть - "это пяць, я щитаю"?

Аргентина была одной из самых передовых стран в мире накануне Первой мировой, потому что она была одна из самых крупнейших поставщиков мяса.

Ну що ви хочете, людина економіку СССР реформувала...
Але, зрозуміло, не може вважатись у Росії справжнім економістом той, хто не розбирається в українському питанні. Отож, голова фонду "Ліберальная миссия" теж відкрив очі слухачам:

А на Востоке такие настроения пророссийские, и в общем, я бы сказал, что дело не в том, что пророссийские, на Москву и Путина, - нет. Это как бы ориентация на российскую культуру, - на Толстого, Достоевского, Чайковского, и на технологическую культуру.

Тут не заперечиш.
Ці роботи-кондуктори в автобусах і тролейбусах...
Музика Чайковського у маршрутках Луганська та Донецька... 
Менеджери, які у тексти договорів вставляли цитати з "Преступление и наказание" ...
І ця традиційна для Донбасу фраза "Вы мне откатов не предлагайте, я по убеждениям - толстовец".

Що тільки з Москви не побачиш...

Немає коментарів:

Дописати коментар