четвер, 26 березня 2015 р.

Старі методи нових слуг народу


До звичайного міністра зайшла пересічна людина, поспілкувались - і в Україні з'явився новий начальник. У принципі, нічого нового для нашої країни, хіба крім прізвищ. Міністром був Аваков а візитером нардеп Парасюк. Чому би двом героям Революції Гідності не підібрати гідного начальника міліції Жовквівського району? Тим більш, що район входить до 122-го виборчого округу, де Парасюк обирався. Про це розповіло радіо "Свобода" (http://www.radiosvoboda.org/audio/26892466.html приблизно з 34-ї хв).


Зверніть увагу на глибокодержавницьке обгрунтування Парасюком свого візиту: "Мені треба давати результат", "Я обіцяв конкретну роботу".

Молодий слуга народу і роботу виконав, і результат дав.

Нардеп тепер трішечки зобов'язаний міністру, міністр тепер має моральне право попросити про послугу позафракційного нардепа - ну, якось там проголосувати, чи щось підписати, тим більше що і у Яворові (теж 122-ий ТВО) посада начальника вакантна; начальник міліції глибоко вдячний обом героям, і у випадку чогось…

Що ви, яка корупція, ми ж не за те стояли на Майдані.

Щоправда, скільки не перечитуйте Конституцію України та Закон про статус народного депутата, ви не знайдете права чи обов'язку нардепа пропонувати міністрам кандидатури районних начальників міліції. Але ж Конституція та Закон писалися за старих, головним чином злочинних, влад! Хіба могли перефарбовані і неприховані компартійці передбачити,
що у крісла ВР всядеться високоморальна людина, якій треба "забезпечити рівність усіх перед законом"? Що мав Парасюк розказувати виборцям про конкретну роботу по "ліквідації
брюрократії", "люстрації та контролю влади", "реформуванню законодавчої, виконавчої та судової влади", якщо діюче законодавство обмежує діяльність депутата голосуваннями, писанням запитів та звернень та спробами зрозуміти сенс законопроектів?

А тепер метод впровадження революційних змін знайдено (не вперше, щоправда) - завітати до міністра та поговорити.

Виконано кілька цілком конкретних робот: призначення відбулось без тяганини, отже бюрократія ліквідована; міністра на робочому місці побачив - отже, виконавча влада проконтрольована; квалфікаційні вимоги для одного конкретного кандидата на посаду реформовані.

Нарешті, можна перейти до "перспективи повноправного членства в Європейському Союзі" та "розвитком альтернативних джерел енергії в регіонах для досягнення енергетичної незалежності держави" - міністрам закордонних справ та енергетики приготуватись.

Хто ж відмовить у зустрічі члену Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції?

Немає коментарів:

Дописати коментар