пʼятницю, 27 травня 2016 р.

Магія цихвр

Люблю наших бюрократів.
Прямо зараз - В.Кличко: "буде відремонтовано 400 000 кв.м. доріг".

Чотириста ТИСЯЧ!!!
Квадратних!!
Метрів!

Стандартна ширина дорожньої полоси у нас 3,5 метра.
Тобто, буде відремонтовано 57 км доріг з двома полосами руху.
Або 28 км - з чотирма полосами.
Або 19 км - з шістьма полосами.
А довжина вуличної мережі Києва - 1624 км.
А якщо в улюблених бюрократами квадратних - 18,745 кв.км.
Або 18745000 кв.м. Вісімнадцять з гаком МІЛЬЙОНІВ квадратних метрів.
http://genplan.kiev.ua/pres-reliz_star.htm

Я знаю, що грошей на більше нема. Навіть коли президентом стане Йуля, а прем'єром Скотиняка - або навпаки - і вони разом припинять корупцію, відмінять податки, продадуть "Рошен", здешевлять газ і приймуть, нарешті, Програму Економічного Розвитку і Роздачі Щастя Усім Українцям, грошей стане не набагато більше.

Але вони таки обіймуть ці посади, зокрема, завдяки тому, що "нові обличчя" нашої політики продовжують розмовляти з нами як з дурнями. Замість розповісти скільки коштує один кілометр асфальтованої дороги - у цивілізованих країнах він коштує близько одного мільйона доларів - вони бадьоро рапортують у стилі секретарів різних "комів" часів комунізму.

Чотириста ТИСЯЧ!!!

2% від площі вулиць Києва.

понеділок, 23 травня 2016 р.

На Співочому

Випадково зайшов на Співоче поле. А там гуляють - якийсь фестиваль танців і співів. Танцюють на сцені, танцюють і перед сценою.

суботу, 14 травня 2016 р.

Як зажди-43. Савік і Сірожа.

Вночі, виявляється мало не згас смолоскип вільної журналістики невідомо ким спонсорованої групи професійних антикорупционерів - нардеп Сергій Лещенко (БПП). "Происходит то, что происходит всегда. Мне сообщили, что прямо сейчас я должен уйти с эфира Шустер Live, потому что приходит Юлия Тимошенко." https://www.facebook.com/leshchenko.ukraine?fref=ts 
Варто відзначити, що сам колишній журналіст і його черлідерська група образу переживає мужньо. Ніхто не радить швиденько накатати скаргу до Мінстеця, Генпрокуратури чи уповноваженій з прав людини пані Лутковській - можливо, дарма, з огляду на те, як рішуче ці шановні державні органи стали на захист "журналістів"-колаборантів, ображених сайтом "Миротворець".
Але Лещенку варто було б кудись звернутись. Ну, у Комітет з питань свободи слова ВР - якось не достойно, недоброзичливці будуть закидати на використання службового становища. Мовляв, свій своєму ока не виколупа нардеп нардепа не образить. 
А от у інший Комітет варто спробувати, бо він недержавний і непартійний, отже, цілком незалежний, і створення його ініціювали дуже достойні люди: Михайло Саакашвілі,  Віктор Чумак, Світлана Заліщук, Сергій Щербина, Валентин Наливайченко, Степан Хмара... 
І, що зручно, Лещенко, йдучи нахєр повз Савіка наступного разу, матиме можливість дізнатися, як розглядається його справа безпосередньо у очільника цієї шанованої установи - Комітету порятунку свободи слова України - Заслуженого журналіста України (з 2012) Савіка Шустера.
Хапко з хапком знається журналіст журналісту точно допоможе...