вівторок, 10 січня 2012 р.

Владік встіг

У кожній конторі, державній, чи приватній, продуктивність праці шалено зростає напередоні кінця звітного періоду та/або візиту вищого керівництва (чи уповноважених представників).

Ще чверть віку тому, Горбачов розказав, що мрію Андропова - зростання продуктивності праці на 1% за рік - на якомусь заводі (здається, Мінському автомобільному) здійснила комісія ЦК КПРС. Приїхала - і продуктивність зросла на три відсотки. За тиждень.
Традиція зберігається: і зараз менеджери відділів/департаментів/дирекцій продажів/постачання/виробництва/кадрів/оптимізації/сертифікації/стратегії гарячково телефонують/факсують/емайлюють/скайпують напередодні тижневого/місячного/квартального/річного/п'ятирічного звіту керівництву/членам ради директорів/акціонерів/цк партії/ делегатам з'їзду...  що їх невтомною працею охоплено, розширено, розвинуто і таке інше.
А невдачі трапились виключно з провини недолугих колег/тупих партнерів/ вороже настроєних конкурентів/згубного впливу заходу.
З грудня минулого року над країною ширяє обіцянка-загроза: от я відпочину, і подивлюсь на реформи. Я вже, мовляв, кілька разів дивився, навіть обіцяв подивитись уважно, тепер знайте: відпочину - таки подивлюсь... Не так як раніше!
Особисто мене цікавило (і цікавить) як головний наглядач оцінить діяльність нашого майже Че Гевари, Владіслава Каськіва.
(Уявіть собі, кубинська революція не вдалась, взірець президента України товариш Кастро терпить тортури та голодує у в'язниці, а товарішч Че зі джунглів приходить до Батісти та пропонує: давай пан диктатор, завлєкать на Кубу інвєстіціі, бо купа грошей - главноє для країни. Хрущов пускає пулю в лоба, Суслов іде у католицькі ченці, Брежнєв наймається водієм у 2-й дніпропетровський таксопарк).
Багато хто пророкував Владіславу, м'яко кажучи, капець.
Але наш майже товариш Че виявився майстром підвищення продуктивності праці у потрібний час.
Саме у день подивеньок він відкриє нам світ. Ну не нам, то нашим дітям. Ну, не всім, бо недолугі колеги заважають, то хоч кільком. Якщо щось не спрацює, він все одно успєшно отчітаєтся! І, таким чином, назло папєрєднікам і злопіхатєлям, зробить значний крок у підготовці конкретних планів свєршєнія великих задач задля осущєствлєнія великих цілей, прєдначєртаних рішеннями останнього історичного пленуму...
Вибачте, занесло.
Владік осущєствіт національний проект! Бо він встіг!
Незважаючи на злопіхатєлєй!
І забезпечить існування своєї контори до наступного нагляду.
Якщо ми йому не заважимо.

Немає коментарів:

Дописати коментар