четвер, 23 серпня 2012 р.

Липень 2012


Ви пам'ятаєте липень 2012?
А що саме?
Ні, бабуся з котом була у серпні.
Так, була жахлива спека.
Євро-2012 закінчилось, Олімпіада почалась.
Україна записалась до зони. Дуже вільної торгівлі.
Чечетов прийняв язикі. Литвин пішов у відставку за язикі. Опозиція перемогла за язикі і поїхала відпочивати... перепрошую, у Харків на суд.
Хюндай так усіх дістав, що його звільнили від пдв.
Путін забив на зустріч з Януковичем, потім передумав забивати і заскочив по дорозі до Медведчука.
Шевченко записався до Наталіі в Укрвперду.
Ще щось було, не пригадуєте?
Литвин вийшов з відставки і підписав язикі.
Уряд гендлянув папірцями — держоблігаціями - на два мільярди баксів. Дуже вигідна оборудка, бо повертатимуть нащадніки. Чи папєрєдніки. Ну не ці, це точно.
Азаров встановив, що цукру у нас дох… тобто, багато.
Ще він сказав, що у нього оптимізм від МВФ, бо «єсть поніманіє». Як завжди у Азарова, був прогрес на переговорах про ціни на російський газ.
З'вився у теліку дядько, розказує що у нього зростає, хоча й несуттєво, але зростає, а раніше не зростало. Мабуть, щось схоже з азарівським прогресом та поніманієм. Можливо, чолов'яга якось первіряє зростання з Укрвпердою, бо на її телеобличчі помітно фізичне задоволення. Хоча там ще Андрій з Остапом поруч...
Податкова вирішила іще більше поліпшити нашу чудову податкову систему.
Уряд вирішив вирощувати фрукти, бо після продажу папірців на два мільярди все одно нема чим займатись.
Тигипка пообіцяв порішати борги з виплат зарплатні одразу після виборів. Виплатити не обіцяв, бо на це потрібні гроші, а від продажу папірців не всім вистачило, а порішати у принципі можна.
Що ще було?
Невже не пригадуєте?
Країна ж стояла на трудовій вахті! Ну, не вся, а Міністерство енергетики та вугільної промисловості України з 1 липня до 1 серпня з нагоди Дня шахтаря!

Хтось стояв на трудовій вахті?
Я от стояв у травні 1985 мало що на трудовій, так ще й на “Трудовой вахте Мира”!
Стояв у цеху 1-ої Київської взуттєвої фабрики і з відчуттям глибокого потягу до миру у всьому світі знімав армійські кирзові чоботи з конвеєру.
Тому мені добре зрозумілі відчуття гірника очисного вибою шахти «Північна» ДП «Дзержинськвугілля» Сергія Слюсара, який відбійним молотком видобув 141 тонну вугілля, виконавши за зміну 33 норми і отримавши на 39 тонн вугілля більше, ніж свого часу славетний Олексій Стаханов!
І це не у 1935! У липні 2012-го!
Правда, деякі так звані опозіціонери пишуть, що Стаханов і 227 тонн вугілля викопував...
Зроблені моєю працею чоботи не понесли мир у найвіддаленіші куточки світу. Совєцький союз вже конав, і до остаточного кінця лишалось небагато. Але кирзовими чоботами 1-а КВФ торгувала ще довго.
Так і рекорд гірника Слюсаря не втримав українську економіку. У липні вона втратила ще піввідсотка зростання ВВП. Було 2,5% за півроку, стало 2% за сім місяців. А дефіцит поточного рахунку збільшився на мільярд баксів.
Але здобуте ним вугілля не пропаде! Спонсор Укрвперди Ахмєтов зробить з нього електрони і продасть за кордон!
А нам лишиться гордість за нового героя!


Немає коментарів:

Дописати коментар