неділю, 11 травня 2014 р.

Ахметов хоче війни? То дамо йому закон!

Учорашня заява Ахметова (голосом "Метінвесту") багатьох обурила, але, вважаю, мало кого здивувала. Роль султана у подіях на Донбасі ні для кого не була таємницею.
Що ж, воно і на краще. Позиція оголошена, і ми тепер знаємо, що Ахметов відкрито на боці ворогів України.
Можливо, найкращим рішенням був би ракетний удар з літака чи гвинтокрила по "невеликому" маєтку у Ботанічному саду у місті Донецьк. Але це не наші методи.
Тепер, коли Ахметов визнав, що його ціллю є утворення на сході аналога придністовської "республіки", український уряд має відкинути всі таємні домовленості про нейтралітет султана.
Ахметов має заплатити за війну, як платить зараз Росія за анексію Криму. І можливості для цього є.
Нагадаю, що кілька Нацкомісій з регулювання - зокрема, ринку електроенергетики, зв'язку - знаходяться під контролем Ахметова. Тепер люди султана мають бути негайно викинуті з цих установ. Всі урядові установи мають бути жорстко зачищені від агентів Ахметова.
Необхідно терміново почати ревізію всіх "приватизацій" колаборанта. Нагадаю, що такі активи, як "Київенерго" та "Укртелеком" були приватизовані з кричущими порушеннями законодавства України.
Експорт підприємств Ахметова відтепер має перевірятись з максимальною жорсткістю. Необхідно залучати європейські фінансові розвідки до викриття схем виводу капіталу з України Ахметовим. Повернення ПДВ підприємствам султана має бути - у межах закону, звичайно - максимально повільним.
Посіпаки агресора та терористів мусять бути покарані показово!  

Немає коментарів:

Дописати коментар