пʼятницю, 8 березня 2013 р.

Про газ чисто конкретно

Серед штампів, якими оперує команда проффесіоналів, донедавна мене найбільше цікавив вислів "реальна економіка". Кожен раз я замислювався - адже згідно з марксовою діалектикою (списаною у Гегеля, здається) має бути антитеза - "нереальна економіка". Які її риси? Гроші не треба заробляти, а можна просто брати і витрачати на будь як бажання? Чи все, що написане на папері чи проголошене на засіданні, одразу, само по собі, втілюється у матеріальний світ?
Якщо так, то я достеменно знаю, де існує така економіка. Це у трикутнику Банкова - Грушевського - Грушевського (вибачте за каламбур). Там ростуть доходи бюджету, збільшується ВВП, долаються підступні плани ворогів, і Росія обов'язково дасть дешевий газ - бо Україна купається у своєму газі.
Зокрема, крім давно відомого природного, всесвітньо відомого скрапленого імені т.Каськіва, модернового сланцевого (для видобутку якого, вочевидь, треба буде організувати виробництво або імпорт сланців, яких у нас обмаль), харківький підрозділ донецьких манагерів відкрив новий газ - нетрадиційний. Формулу цієї речовини не повідомляють (Зрозуміло! Це державна таємниця! Продажна пазіція ще не винищена до кінця!), відповідно, невідомо, чим нетрадиційний газ відрізняються від згаданого вище природного.
Чи то його видобувають люди, що сповідують нетрадиційні релігії, чи, може, з нетрадіціюною сексуальною орієнтацією, поки лишається загадкою. Звіту зірки ю-тюбу Допи на сайті КМУ поки не було, то ж маємо час почитати про метан, природний газ, і нетрадіційні джерела енергії. І подумати, чи треба дурням літати до Техасу.


Немає коментарів:

Дописати коментар